News Flash:

Chefirul, un superaliment din cele mai vechi timpuri

15 August 2013
957 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6569 RON (0.0000)
USD: 4.0889 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Chefirul nu este un iaurt. Acesta este primul lucru pe care trebuie sa-l stii. Chiar daca din punct de vedere nutritional se aseamana, unii experti in alimentatie sustin ca are beneficii mai puternice decat iaurtul. Chefirul stimuleaza imunitatea, reduce inflamatiile, usureaza simptomele intolerantei la lactoza si contine mai multe culturi active de bacterii benefice pentru digestie.

Chefirul exista din timpuri stravechi, era consumat de triburile musulmane din Caucazul de Nord. Datorita proprietatilor sale importante, acestia il considerau un dar de la Allah, iar familiile transmiteau "boabe" de chefir din generatie in generatie, ca simbol al bogatiei. Aceste boabe sunt de fapt o combinatie de drojdie si bacterii din care se face chefirul. Laptele de chefir se face prin combinarea lor cu lapte.

Probioticele din chefir stimuleaza golirea sistemului digestiv, efect opus fata de cel al laptelui si al branzei. Si, chiar daca este un produs lactat, chefirul usureaza simptomele mai multor probleme digestive: intoleranta la lactoza, sindromul colonului iritabil, boala celiaca.

Expertii in nutritie considera ca tot ce-i lipseste chefirului este promovarea, dar ca in curand va fi ridicat la randul de "superaliment". Daca vrei sa-l consumi mai des, iti sugeram sa-l incerci la micul dejun sau la gustarea dintre mese.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

beneficii chefir
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 24 queries | Mysql time :0.029666 (s)