News Flash:

Ceapa si usturoiul sunt conservanti naturali

15 Februarie 2011
1371 Vizualizari | 0 Comentarii
Oamenii de stiinta spanioli spun ca, pe langa proprietatile sale, usturoiul poate tine loc si de conservant in mancare. Mai mult, antioxidantii continuti au si proprietati antimicrobiene, asa ca usturoiul poate indeplini rolul de conservant mai bine decat chimicalele folosite in prezent in industria alimentara.

Cercetatorii de la Universitatea Barcelona au realizat un studiu pentru a pune la incercare usturoiul, descoperind cu uimire calitatile acestuia in ceea ce priveste conservarea alimentelor. In cadrul studiului, s-a luat in considerare si ceapa, dovedindu-se faptul ca, gratie compusilor fenolici, dezvoltarea bacteriilor sau microorganismelor poate fi prevenita.

Rezultatele cercetarii au fost publicate in International Journal of Food Science and Technology, citat de CoffeeToday.

Studiile anterioare au aratat ca flavonoidele din usturoi au efecte benefice asupra sanatatii. Usturoiul este un antioxidant, amtiinflamator, protejeaza inima si are proprietati anticancer. In plus, are capacitatea de a scadea presiunea sangelui.

Insa nu ar trebui sa consumam fara limita usturoi, pentru ca acesta poate dilua sangele si poate avea efecte negative atunci cand interactioneaza cu unele medicamente.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0901 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017441 (s)