News Flash:

Ceaiuri naturale, pentru zile de canicula

26 August 2011
921 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6660 RON (-0.0003)
USD: 4.0348 RON (-0.0072)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ceaiurile naturale, cu multa lamaie si gheata, indulcite sau nu, sunt ideale pentru a lupta in aceste zile cu canicula.

Daca e cald, multi se reped la halba de bere sau la sucurile acidulate, insa e de stiut ca ceaiurile ne pot racori la fel de bine, fara sa deshidrateze corpul, cum face alcoolul si fara sa ne dea o doza serioasa de indulcitori si coloranti artificiali, cum se intampla in cazul sucurilor acidulate.

Puteti face si o selectie de plante pentru ceai mai putin folosit, pentru a varia gustul, in caz ca v-ati saturat de ceai de menta, musetel sau sunatoare pe care le tot facea bunica, arata Care2.com.

Verbina

Ceaiul de verbina ajuta la tratarea insomniilor si a starilor de nervozitate, fiind un excelent stimulent al metabolismului. Planta are proprietati vindecatoare cunoscute inca din antichitate si poate elimina oboseala. Un sfert de lingurita de frunze de verbina se pun intr-o cana cu apa fiarta si se lasa acolo cinci minute.

Roinita

Roinita este o planta medicinala care are proprietatea de a indeparta gazele din stomac, calmeaza spasmele si colicile si poate elimina nervozitatea. Roinita echilibreaza digestia si tonifica stomacul si poate fi preparata si ca salata. Ceaiul se face cu frunzele de roinita, prin fierbere.

Citronela

Citronela are un miros extrem de racoritor, care poate induce o stare de calm, de aceea este ideal ca ceaiul sa fie baut seara. O lingura de citronela pusa in apa fiarta se lasa in clocot zece minute, dupa care se pune la rece si se lasa o noapte inainte de a se consuma.

Limba mielului

Limba mielului este o planta folosita si ca zarzavat sau condiment, insa ceaiul din aceasta planta poate alina durerile si are efect diuretic, este depurativ si antiinflamator. Decoctul se prepara din 2-3 linguri de frunze la jumatate de litru de apa clocotita, ce se lasa sa fiarba inca 5-8 minute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

verbina roinita citronela limba mielului
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021953 (s)