News Flash:

Ce ai voie sa mananci cand te doare gatul

15 Februarie 2011
3599 Vizualizari | 0 Comentarii
Durerile de gat pot fi provocate de mai multe afectiuni: poate fi vorba de o infectie virala, de o iritatie sau de o raceala. Indiferent de cauza, rezultatul este acelasi - durere cand inghiti.

Ce poti sa mananci pentru a nu-ti irita gatul si mai tare, potrivit eHow:

Alimentele moi

1. Evita mancarurile uscate, ce pot zgaria gatul, ca chipsurile, biscuitii sau toast-ul. Alege mancaruri moi si usor de inghitit. Daca nu le ai la indemana, tine minte ca poti sa transformi aproape orice legume in piure. Poti adauga lapte pentru a-i da consistenta dorita.

Printre alimentele moi se numara: branza cottage, budinca, gelatina, ouale, fulgii de ovaz, iaurtul, bananele, pepenele, macaroanele si supele-crema. Ai grija la produsele lactate, pentru ca pot inrautati expectoratiile. Incearca sa le consumi cu moderatie in aceasta perioada.

Lichidele

2. Bea lichide la temperatura camerei. Bauturile prea fierbinti iti pot irita si mai tare gatul. Evita bauturile care au condimente sau au un continut mare de acid (sucurile de portocale, de lamai, de grapefruit sau de rosii, de exemplu). Evita bauturile carbogazoase si cafeaua.

Pregatirea alimentelor

3. Gateste legumele in loc sa le mananci crude in aceasta perioada. Carnea incearca sa o maruntesti cat mai mult si sa o pregatesti cu sosuri pentru a fi mai usor de inghitit. Evita mancarurile picante si mananca totul la temperatura camerei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

alimentele moi lichidele pregatirea alimentelor
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1007 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022736 (s)