News Flash:

Casuta Iepurasului

1 Aprilie 2010
1317 Vizualizari | 0 Comentarii
casuta iepurasului
Ingrediente: * 220 gr unt * 200 gr. zahar maro( light) * 250 ml miere * 1 ou mare * 1 lingurita de sare * 1 lingurita de bicarbonat * 1 lingurita de scortisoara * 1 lingurita praf de cuisoare * 840 gr faina * bomboane mici colorate o * Pentru lipit peretii - royal icing * 2 albusuri * 400 gr zahar pudra * Timp de preparare: sub 60 minute Mod de preparare Untul se bate cu zaharul, apoi se incorporeaza mierea, oul, sarea, bicarbonatul,scortisoara,praful de cuisoare si se amesteca continuu. Se incorporeaza jumatate din faina (se amesteca cu mixerul) apoi treptat si cealalta jumatate, daca mixerul nu face fata framantati cu mana. Aluatul obtinut se imparte in 3, se inveleste in folie si se da la rece. Dupa ce s-a intarit bine aluatul se scoate de la rece si se lucreaza. Se intinde in foi pe hartie de copt si se decupeaza dupa un sablon (exemplu de dimensiuni: fata casutei de 16 cm la baza, ianltimea pana la acoperis de 8,5 cm si linia oblica pe care se va sprijini acoperisul sa fie de 10,5 cm. Peretele lateral sa fie de 14 cm la baza si 8,5 cm inaltime, iar acoperisul va putea fi 17,5 cm pe 13 cm). Se decupeaza iepurasi sau orice alte forme. Se incinge cuptorul si se coace pe treapta de sus pana devin maronii pe margine . Dupa ce s-au copt se scoat pe gratar sa se raceasca. Intre timp se prepara Royal icing - ul (sau a 2-a zi) Se bat albusurile spuma si se in incorporeaza zaharul pudra.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

2074 viz    0 com
2133 viz    0 com
946 viz    0 com
1044 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0798 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012950 (s)