News Flash:

Bunatati de toamna pentru camara ta

13 Septembrie 2010
2897 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6559 RON (0.0000)
USD: 3.9517 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Pepeni muraţi Ca ingrediente ai nevoie de pepeni, gogonele, castraveţi, frunze de ţelină, frunze de hrean, sare. Modul de preparare este la fel de simplu ca lista de ingrediente. Pepenii se spală şi se pun în borcane, printre ei aşezandu-se castraveţi, gogonele, frunzele de ţelină si de hrean, pentru aromă. Apoi, pentru fiecare de litru de apă, se adaugă 25 g de sare, iar saramura astfel obţinută se fierbe. Lichidul se toarnă peste murături, iar borcanele se leagă la gură. Locul în care se depozitează murăturile trebuie, obligatoriu, să fie răcoros. Dulceaţă de struguri La capitolul ingrediente ai nevoie de 1 kg de boabe de struguri sau o farfurie cu varf după ce s-au scos samburii, 1 kg de zahăr, 3 linguri de zeamă de lămaie, 3 - 4 pahare de apă şi jumătate de baton de vanilie. Mod de preparare... Pentru a prepara dulceaţa se aleg numai boabele mari de struguri, care se curăţă de pieliţă şi de samburi, pentru ca la final să se pună la scurs pe tifon. In paralel, se pune zahărul la fiert şi, după primele clocote, se adaugă o lingură de zeamă de lămaie. Se amestecă şi apoi se stinge focul. După ce s-a liniştit din clocot, peste acest sirop se adaugă strugurii. Se lasă cateva minute, apoi se pune totul din nou pe foc şi se adaugă restul de lămaie. Cand este aproape gata se pune vanilia. Mare grijă... Inainte să se stingă focul, este esenţial să se verifice siropul dacă este suficient de legat. Abia cand acesta este gros se ia compoziţia de pe foc. Inainte de a fi pusă în borcane, se ia spuma care se strange deasupra, iar dulceaţa se lasă la răcit. Compot Ca ingredinte ai nevoie de 3 kg de fructe, 1 kg de zahăr, 3 l de apă, un plic de zahăr vanilat. După ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele, urmează partea a doua, prepararea. Aşadar, pentru început scoţi samburii fructelor pe care le foloseşti (opţional) şi cureţi toate codiţele, după care le speli şi le aşezi în borcane, fără să le presezi. Pasul următor constă în prepararea siropului, care rezultă din amestecul de apă, zahăr si vanilie. Este de preferat ca amestecul să se realizeze pe foc pentru că astfel eşti sigură că s-a topit zahărul foarte bine. După ce s-a răcit, siropul se toarnă peste fructe pană sunt acoperite complet. La final, borcanele se leagă şi, apoi, se sterilizează, la bain marie. Important este ca după sterilizare, borcanele să fie aşezate invers, pe capac, atunci cand se răcesc. Astfel se creează vidul care te asigură că preparatul o să se conserve foarte bine.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0990 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014235 (s)