News Flash:

Beneficiile unui mic dejun copios

8 August 2013
886 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6590 RON (-0.0009)
USD: 4.1340 RON (-0.0129)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Un mic dejun copios poate preveni instalarea diabetului si a hipertensiunii arteriale, precum si a obezitatii, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, publicat in Obesity.

Nutritionistii le spun de multa vreme persoanelor care doresc sa slabeasca ca este important sa ia micul dejun ca un rege, pranzul - ca un print si cina ca un om sarac, informeaza dailymail.co.uk.

Noul studiu confirma aceste informatii si cuantifica influenta pe care o are un mic dejun copios asupra greutatii corporale. Un mic dejun copios contribuie la scaderea nivelului de insulina si glucoza din organism, prevenind diabetul si reducand riscul de maladii cardiace, hipertensiune arteriala si hipercolesterolemie. De asemenea, reduce probabilitatea de a simti nevoia unei gustari in timpul zilei, micsorand riscul de obezitate.

La studiu au participat 93 de femei obeze, care au consumat fie un pranz copios, fie o cina bogata, pe parcursul a 12 saptamani. Dieta zilnica a tuturor, cu un continut moderat de carbohidrati si grasimi, totaliza 1.400 de calorii. Primul grup consuma 700 de calorii la micul dejun, 500 la pranz si 200 la cina; al doilea, 200 de calorii la micul dejun, 500 la pranz si 700 la cina. Cina si micul dejun erau identice.

In ceea ce priveste grupul care a optat pentru un mic dejun copios, s-a inregistrat o scadere a nivelurilor de grelina, un hormon al apetitului, insulina, glucoza si trigliceride mai mare decat in al doilea grup. Mai mult, dupa incheierea studiului, persoanele care au optat pentru un mic dejun bogat au pierdut in greutate, in medie, 8,6 kilograme, in timp ce voluntarele care au adoptat obiceiul unei cine copioase au slabit, in medie, 3,5 kilograme.

De asemenea, circumferinta taliei s-a redus cu 8,3 centimetri in cazul primului grup, comparativ cu 3,8 centimetri in grupul al doilea.

Autorii acestui studiu concluzioneaza ca nu este important numai ce se consuma la o masa, momentul acesteia, dieta alimentara corecta, alaturi de exercitiile fizice fiind indispensabile unei bune stari de sanatate.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mic dejun beneficii
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0887 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013296 (s)