News Flash:

Bauturile alcoolice induc superconductibilitate

9 Martie 2011
1037 Vizualizari | 0 Comentarii
Oamenii de stiinta au descoperit ca bauturile alcoolice pot induce supraconductibilitate. Cercetatorii din Japonia au demonstrat ca vinul, berea sau whisky-ul pot determina sporirea capacitatilor conductoare ale unor compusi pe baza de fier.

Oamenii de stiinta de la Institutul National pentru Stiinta Materialelor din Japonia au constatat ca granulelor scufundate intr-un compus pe baza de fier, incalzit in bauturi alcoolice pentru 24 de ore, le sporesc capacitatile supraconductoare, informeaza RDMag.

Compusii pe baza de fier pot deveni supraconductori, dupa ce au fost expusi la aer. Cu toate acestea, acest proces poate dura pana la cateva luni. Acest studiu a demonstrat ca supraconductibilitatea poate fi indusa in doar o zi.

Bauturile alcoolice folosite au fost vinul rosu si alb, berea, sake-ul japonez, shochu (bautura japoneza - n.r.) si whisky-ul. Probele compusului pe baza de fier au fost scufundate in fiecare bautura, incalzite la 70 de grade Celsius pentru 24 de ore si apoi analizate.

Cele mai bune proprietati supraconductoare au fost induse de vinul rosu; cu toate acestea, bauturi cu aceeasi concentratie de alcool au aratat niveluri diferite de conductibilitate. Acest lucru sugereaza ca nu alcoolul contribuie la crearea superconductibilitatii, ci un alt component prezent in bauturi.

Pentru a deveni supraconductoare, elementele din compusii pe baza de fier trebuie sa fie inlocuite cu elemente prezente in alcool.

O teorie alternativa este ca bauturile alcoolice ajuta la furnizarea de oxigen probei, care la randul sau cauzeaza supraconductibilitatea.

O intelegere mai clara va fi gasita din analiza structurii si compozitiei bauturilor, pentru a identifica factorul-cheie care induce supraconductibilitatea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0683 (s) | 23 queries | Mysql time :0.010997 (s)