News Flash:

Bauturi care scad tensiunea si topesc depunerile de pe artere

14 Martie 2017
320 Vizualizari | 0 Comentarii
Tensiunea arteriala crescuta poate fi consecinta geneticii sau a varstei, dar si a stresului. Cand o persoana este stresata, inima incepe sa pompeze mai mult sange si mai repede si, prin urmare, tensiunea arteriala creste. Astfel, inima, creierul, rinichii si ochii pot avea de suferit. Daca varsta si genetica sunt doi factori de risc pe care nu-i putem controla, ne putem organiza viata in asa fel incat sa reducem stresul care este si el tot un factor de risc. Ne ajuta activitate fizica sustinuta, alimentatie mai putin sarata si meniul echillibrat. Suplimentar, putem consuma bauturi naturale care contribuie, la randul lor, la reducerea hipertensiunii.



Ceaiul de hibiscus



Tensiunea arteriala poate scadea relativ simplu in urma consumului de ceai. Ceaiul de hibiscus sau ceaiurile care contin si hibiscus este un astfel de exemplu. Participantii la un studiu in acest sens care au baut trei cani de ceai pe zi timp de sese saptamani au reusit sa reduca tensiunea arteriala sistolica cu cateva puncte . Specialistii apreciaza ca florile de hibiscus contin fitochimicale bioactive care actioneaza ca inhibitori la fel de eficienti precum medicamentele care se prescriu pentru combaterea hipertensiunii arteriale.   



Sucurile de rodie si de afine



Sucul de rodie contine si el un inhibitor al unei enzime care determina cresterea tensiunii arteriale. Studiile recente au aratat ca sucul de rodie reduce si depunerile de pe artere, eliberand fluxul de sange catre inima.  Nutritionistii recomanda consumul a 180 de ml de suc de rodii pe zi, fara indulcitori. Afinele si sucul de afine au, la randul lor, proprietati antiinflamatoare si sunt puternic antioxidante ajutand la prevenirea si reducerea deteriorarii vaselor de sange. in plus, dilata aceste vase de sange imbunatatind circulatia.



Laptele degresat sau cu continut scazut de grasime



Ambele bauturi – laptele degresat si cel cu continut scazut de grasime - contin calciu si potasiu, doi nutrienti  care mentin tensiunea arteriala la valori normale. Laptele degresat este mai bogat in calciu decat cel gras, iar studiile au dovedit ca trei pahare din aceasta bautura zilnic pot reduce tensiunea arteriala sistolica.



Sucul de sfecla, apa si cafeaua decofeinizata



Apa plata este, probabil, cea mai simpla si ieftina cale de a mentine tensiunea arteriala la cote normale. Deshidratarea cronica distruge vasele de sange si supune inima unui efort suplimentar, astfel ca este nevoie ca fiecare persoana care cantareste mai mult de 68 de kilograme sa bea doi litri de apa pe zi. Ultimele studii arata ca un consum de trei cesti de cafea de 200 ml pe zi creste presiunea sanguina sistolica, din pricina cafeinei care ingusteaza vasele de sange si amplifica efectele stresului in organism. 200 ml de cafea la filtru contin 100-125 mg de cafeina, aceeasi cantitate de ceai contine 50 mg. Sucul de sfecla este bogat in potasiu si acid folic, substante care au un rol important in reglarea tensiunii arteriale. Unele studii arata ca un consum de doua cescute pe zi pot scadea drastic tensiunea arteriala in circa o ora.



sursa: adevarul.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tensiunea arteriala varsta genetica
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1077 (s) | 35 queries | Mysql time :0.015987 (s)