Local

Mama criminala

Publicat: 02 dec. 2004
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mama criminala
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:53097;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•O femeie si-a omorat nou nascutul •Daniela Roiu a ascuns sarcina fata de familia sa, iar in noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2004 a nascut singura in baia locuintei un baietel viu pe care l-a sufocat

O femeie de 42 ani si-a omorat cu sange rece copilul pe care abia il nascuse. Daniela Roiu a ascuns sarcina fata de familia sa, iar in noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2004, a nascut singura in baia locuintei un baietel viu si viabil dupa care l-a sufocat. Pe parcursul celor noua luni de sarcina, femeia a ascuns sotului faptul ca este insarcinata, motivand kilogramele in plus si burta prin faptul ca s-a ingrasat. Cand au apucat-o durerile nasterii, Daniela Roiu s-a inchis in baia locuintei, unde a stat aproximativ doua ore si jumatate, timp in care a nascut un baietel sanatos cu greutatea de trei kilograme si talia de 50 centimetri. De teama ca glasul nou nascutului ar putea atrage atentia sotului, femeia a pus mana peste nasucul copilului, impiedicandu-l sa mai respire. Dupa ce si-a omorat copilul, Daniela Roiu a intrat in soc hemoragic si a fost transportata de urgenta la Maternitatea Cuza Voda unde a fost internata cu diagnosticul de lehuzie imediata si hemoragie. „Pacienta a fost adusa cu hemoragie datorata dezlipirii incomplete a placentei si a membranei. Momentan, pacienta este la Terapie Intensiva si se afla in afara oricarui pericol”, a declarat doctorul Catalin Mihaila. Potrivit afirmatiilor sotului femeii, Constantin Roiu, acesta nu a stiut nici o clipa ca sotia sa este insarcinata. Cand a intrat in baie a crezut ca a nascut un copil mort si nu s-a gandit nici o clipa ca Daniela ar fi capabila de o asemenea cruzime. In urma efectuarii necropsiei, a fost stabilit faptul ca baietelul a fost nascut viu si viabil. Moartea a fost violenta si s-a datorat insuficientei respiratorii acute, consecinta a obstructiei cailor respiratorii superioare. Intrebata de catre reporterii cotidianului ZIUA de Iasi de ce si-a omorat copilul, Daniela Roiu s-a enervat si a raspuns rautacios: „Da’ de unde stiti voi ca l-am omorat?” Dupa un minut de tacere, femeia a mai adaugat: „Da, si care-i problema? Credeti ca stiti ceva? Nu stiti nimic.”, a continuat Daniela Roiu. Explicandu-i ca afirmatiile sale vor aparea in ziar, Daniela Roiu a exclamat: „Nu ma intereseaza ce scrieti in ziar!”

Vecinii sunt uimiti

Vecinii familiei Roiu au ramas extrem de uimiti cand au aflat ce a facut femeia care, de mai bine de zece ani, a locuit alaturi de ei. „Ma uimeste tot ce am aflat si nu-mi vine sa cred. Familia Roiu era o familie linistita”, a declarat Roxana Lamban. Sotii Roiu au trei copii. Baiatul cel mare, Cristi Roiu, este la facultate iar Craita, este inca la liceu. Cel mai mic copil se numeste Dragos si are opt ani. „Daniela era o femeie de treaba si respectuoasa. Nu stiu cum a putut sa faca asa ceva. Trebuia sa-l lase sa traiasca”, a afirmat Vasile Rusu, un vecin de palier.
„Acest caz ilustreaza criza spirituala profunda existenta in Romania. Aceasta criza are in atentie fenomenul desacralizarii corpului si transformarea sexualitatii in placere. Dispare responsabilitatea morala a mamei fata de copil si, de asemenea, nu se au in atentie consecintele spirituale pe care religia crestina le anunta cu privire la conditia post-mortem a femeii care-si ucide copilul”, a declarat ieri sociologul Nicu Gavriluta.
Elena ALISTAR

Adauga un comentariu