News Flash:

ATENTIE! Iata care sunt cele mai NOCIVE combinatii alimentare

24 Ianuarie 2016
512 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6528 RON (+0.0033)
USD: 4.0873 RON (+0.0104)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
burger cu bere
Anumite alimente se combina de minune, iar aici nu ne referim numai la gust, ci si la efectul pe care il au asupra organismului. Pe de alta parte, altele nu ar trebui mancate niciodata impreuna, pentru ca impiedica absorbtia de nutrienti, baloneaza si cresc nivelul zaharului in sange.

Potrivit Prevention.com, urmatoarele sase combinatii nu ar trebui facute niciodata daca vreti sa evitati problemele digestive si starile de rau.


Ceai + lapte
Ceaiul negru este bogat in antioxidanti, care reduc inflamatia asociata cu diverse boli cronice. Adaugand chiar si o cantitate mica de lapte (de vaca sau de soia) in ceasca cu ceai anulati toate aceste beneficii. Proteinele din lapte „se lipesc” de antioxidantii din ceai si previn absorbtia acestora.

In plus, nu puteti beneficia nici de calciul din lapte. „Cafeina din ceai impiedica absorbtia calciului”, afirma Rachel Meltzer Warren, nutritionist britanic.


Paine alba + gem
Carbohidratii simpli fac ca nivelul zaharului din sange sa creasca in mod alarmant. Asocierea a doua tipuri de astfel de carbohidrati reprezinta o reteta pentru dezastru. Pe termen lung, cresterea si scadearea brusca a nivelului zaharului in sange afecteaza pancreasul si conduce la rezista la insulina si diabet. 

Cea mai buna idee ar fi sa renuntati la carbohidrati rafinati, alegand cereale integrale, bogate in fibre, iar foamea va fi satisfacuta pe termen lung.


Salata + dressing-uri fara grasime
Evitand sa adaugati grasimi in salata, impiedicati absorbtia de nutrienti, afirma nutritionistii. De fapt, un studiu aparut in paginile Jurnalului American de Nutritie Clinica a demonstrat ca anumiti compusi din vegetale, precum carotenoizii, sunt mult mai usor absorbiti atunci cand sunt combinati cu grasimi. Nu ezitati sa puneti o lingura de ulei de masline in salata!


Alcool + cofeina
Probabil ati fost cel putin o data intr-o situatie de acest fel: stati la masa cu familia, beti un pahar cu vin si pentru a combate senzatia de somnolenta, beti o ceasca cu cafea. O idee foarte proasta! De ce? Energia obtinuta din cofeina mascheaza intoxicatia cu alcool. Acelasi lucru este valabil si pentru bauturile/coctailurile care combina cele doua substante, spre exemplu Irish coffee, Russian coffee, Kahlua sau vodka si Red Bull. 


Linte + vin rosu
Vinurile rosii contin compusi numiti tanine. Cand taninele se amesteca cu vegetale bogate in fier precum lintea sau soia, absorbtia mineralului este impiedicata. Cu aceasta problema se confrunta in special vegetarienii si veganii, carora le este mai greu sa obtina cantitatea de fier necesara din plante.


Burgeri + bere
Atat berea cat si burgerii sunt procesati de ficat, dar prioritar este alcoolul, fiind perceput de corp ca o toxina. Combinatia va va face sa va simtiti greoi si, evident, ingrasa. Alimentele bogate in grasimi se digera mult mai greu, iar alcool nu va face decat sa intarzie acest proces complex.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2193 (s) | 24 queries | Mysql time :0.070864 (s)