News Flash:

Alimente care reduc riscul aparitiei cancerului

29 Noiembrie 2010
928 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6528 RON (+0.0033)
USD: 4.0873 RON (+0.0104)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Consumul excesiv de zahar, la fel ca si grasimile care au invadat numeroase produse au dezechilibrat obiceiurile alimentare, ceea ce contribuie la cresterea numarului bolnavilor de cancer. Alimentatia echilibrata, odihna, momentele de relaxare si activitatea fizica regulata pot contribui la limitarea riscului de aparitie a maladiei. S-a observat ca schimbarea modului de viata ar putea influenta aparitia bolii in cazul a multor persoane. Se pare ca oamenii de stiinta au confirmat rolul alimentelor bogate in fibre in ceea ce priveste prevenirea imbolnavirii de cancer colo-rectal. Iata doar cateva dintre alimentele care te pot ajuta sa reduci riscul de cancer: in urma efectuarii unui studiu in Japonia, consumarea zilnica a catorva portocale poate reduce cu pana la 20% riscul de cancer. O echipa de cercetatori japonezi condusa de doctorul Wen-Qing a efectuat un studiu asupra incidentelor consumului de citrice in ceea ce priveste prevenirea riscului de cancer. Potrivit asociatiei „American association for cancer research frontiers”, persoanele care mananca fistic in fiecare zi ar putea sa reduca riscul de aparitie al cancerului, mai ales cel al cancerului la plamani. Acest studiu a relevat faptul ca 55 g de fistic consumate in fiecare zi poate reduce riscul de cancer fara a lua semnificativ in greutate.Un studiu publicat in revista Breast cancer Research and Treatment indica faptul ca praful de curcuma si piperul ar putea preveni cancerul de san limitand cresterea celulelor care favorizeaza dezvoltarea tumorii. Cercetatorii oncologi din cadrul Universitatii din Michigan au descoperit ca substanta curcumina, provenita din condimentul curcuma, si piperina, provenita din piper, pot reduce dezvoltarea celulelor canceroase, fara a le afecta pe cele sanatoase.Pe langa vitamine, saruri si compusi cu rol antibiotic, usturoiul mai contine si substante cu rol anticancerigen. Astfel, s-a demonstrat ca exista o legatura invers proportionala intre usturoi si elementele cancerigene din urina, potrivit unui studiu publicat in revista de specialitate „Analytical Biochemistry”. Oamenii de stiinta au descoperit ca legumele din familia cruciferelor – precum varza alba, varza de Bruxelles, broccoli, conopida, gulia si napii – contin din belsug o substanta naturala care poate reduce riscul de cancer. Denumirea acestei substante extraordinare este Indole-3-Carbinol (I3C). Aceasta impiedica dezvoltarea celulelor bolnave si le multiplica pe cele sanatoase pentru a proteja organismul impotriva infectiilor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

portocale fistic curcuma piperul usturoiul
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3382 (s) | 24 queries | Mysql time :0.060720 (s)