News Flash:

Alimente care lucreaza cel mai bine impreuna

4 Decembrie 2010
1186 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6495 RON (0.0000)
USD: 4.0769 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Multe alimente sunt sanatoase, luate separat, insa suma lor e adesea superioara, tot din punct de vedere al beneficiilor aduse sanatatii. Si asta pentru ca multe dintre ele lucreaza in sinergie, un aliment maximizand actiunea si beneficiile celuilalt, si viceversa. Aceasta teorie apartine autorului lucrarii Food Synergy, Elaine Magee. Yahoo Health, care citeaza Woman's Day, ofera cateva exemple de alimente ce lucreaza perfect impreuna, combinatia lor aducand beneficii mult mai mari decat daca ele ar fi consumate separat. Naut si ardei, pentru mai multa energie Una din cinci femei nu obtine din alimente cantitatea necesara de fier. Si chiar daca ar consuma suficiente alimente care sa contina fier, cum e nautul, de exemplu, organismul tot nu ar putea sa il absoarba. Secretul e ca acestor alimente sa li se alature ardeiul gras, gogosarul sau ardeiul iute. Vitamina C continuta de acesta faciliteaza absorbtia de fier. Spanac si avocado pentru o vedere mai buna Spanacul abunda in luteina si Vitamina A, ambele protejand ochii. Cat despre avocado, nu numai ca vine cu si mai multa luteina si Vitamina A, dar furnizeaza organismului si grasimi sanatoase de care acesta are nevoie pentru a absorbi nutrientii pomeniti, explica Hope Barkoukis, profesor la o universitate din Cleveland. Poti face o salata de spanac si un dressing in care ai incorporat si avocado (impreuna cu zeama de lamaie si ulei de masline, in care poti adauga, dupa gust, usturoi, sare si piper). Brocoli si oua, o data pe luna Macar o data pe luna, inaintea perioadei "delicate", poti incerca aceasta combinatie. Un studiu publicat in Arhivele Medicinei Interne a aratat ca femeile care au avut parte de un surplus de calciu si Vitamina D in aceasta perioada s-au simtit si mult mai bine, avand parte de mai putine crampe si schimbari de dispozitie. Concret, ce face brocoli? Mareste absorbtia de calciu. Cat despre oua, acestea reprezinta cea mai buna sursa naturala de Vitamina D. Rosii si ulei de masline, pentru o piele catifelata Licopenul, un antioxidant puternic care se gaseste in rosii, protejeaza pielea de actiunea nociva a razelor de soare. Pentru o piele supla, cele mai bune rezultate se obtin daca vei combina rosiile cu ulei de masline. Grasimile sanatoase care se gasesc in uleiul de masline ajuta la o mai buna absorbtie a licopenului. Cel mai bine e ca rosiile sa fie gatite, astfel incat si cantitatea de licopen sa fie mai mare. In plus, uleiul de masline aduce si alte beneficii pielii. Conform unui studiu publicat de The American Journal of Clinical Nutrition, persoanele care consuma frecvent ulei de masline au si mai putine riduri, pentru ca acesta protejeaza de stresul oxidativ ce face pielea sa imbatraneasca. Pui si cartofi dulci, pentru un sistem imunitar puternic E greu sa gasesti un aliment care sa contina mai multa Vitamina A decat cartofii dulci. Insa si chiar daca o gasesti, fara indeajuns zinc - care se gaseste in carnea de pui, vaca si porc - e ca si cum ai incerca sa faci un foc de tabara fara chibrit. Este nevoie de zinc pentru a metaboliza si transporta Vitamina A in organism. Paste si otet balsaminc, pentru reducerea apetitului Ti se intampla ca dupa ce mananci paste sa ti se faca foame, din nou? Incearca sa combini in sos si niste otet balsamic. Acidul acetic va incetini digestia, iar nivelul zaharului din sange nu va urca si cobori alarmant, dand senzatia de foame, explica Carol Johnston, nutritionist in cadrul Universitatii de Stat din Arizona, Pheonix. Acest otet balsamic va controla senzatia de foame, micsorand sansele unei "supradoze" de alimente la urmatoarea masa. Doua lingurite de otet sunt indeajuns pentru ca nivelul zaharului din sange sa fie mai echilibrat in orele care urmeaza. Ceai verde si zeama de lamaie, pentru a te proteja de cancer Ceaiul verde este cea mai buna sursa de catehine. Totusi, ar trebui sa stii ca numai 20% dintre acestea supravietuiesc in sistemul digestiv, facandu-si mai departe treaba. Un studiu al Universitatii Purdue a aratat insa ca alaturarea sucului de lamaie catehinelor creste numarul celor care supravietuiesc in sistemul digestiv de 13 ori. Pentru o si mai mare protectie in fata cancerului, pune in ceasca si o lingurita de zahar (are numai 16 calorii), catehinele fiind astfel de 3 ori mai usor absorbite de organism.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0966 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019142 (s)