News Flash:

9 alimente care te ajuta sa ramai tanara

11 Octombrie 2010
1358 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6524 RON (+0.0046)
USD: 3.9764 RON (-0.0029)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
1. Afinele Afinele sunt de departe fructele cu cel mai mare nivel de antioxidanti. Un pahar contine peste 13000 de antioxidanti - vitamina A, vitamina C si flavonoizi (precum querticina si antocianidina), proportia acestora depasind de aproximativ 10 ori necesarul recomandat de catre nutritionisti. Prin continutul acestora, afinele impiedica imbatranirea prematura a celulelor si apara organismul de efectele daunatoare ale radicalilor liber, care in timp cauzeaza diferite boli si duc la imbatranirea organismului. 2. Broccoli Pigmentii din alimentele pe care le consumi iti indica prezenta antioxidantilor, prin urmare cu cat culoarea unui aliment este mai inchisa, cu atat acesta are mai mult pigment si un numar mai mare de antioxidanti. Dintre aceste cruditati, broccoli este pe departe unul dintre cele mai apreciate alimente pentru sanatatea noastra. Broccoli sporeste productia enzimelor responsabile cu eliminarea toxinelor din organism. Prin continutul sau de vitamina C din broccoli ajuta in obtinerea de antioxidanti, esentiali pentru neutralizarea radicalilor liberi daunatori, consolidand astfel sistemul imunitar si facilitand absorbtia fierului. 3. Strugurii Strugurii au peste 20 de antioxidanti care ajuta la respingerea atacurilor radicalilor liberi, ce induc imbatranirea. Si in acest caz, cu cat coaja boabelor de struguri este mai intens colorata, cu atat efectul antioxidantilor continuti de struguri este mai puternic. Tootdata, pielita strugurilor negri este bogata in resveratrol , o substanta care te ajuta sa ai o minte ascutita si te tine la distanta de bolile de inima. Acest antioxidant pare a avea roluri benefice si in intarzierea imbatranirii organismului, reducand incidenta bolilor induse de degenerarea celulara si tisulara: boli cardiace si musculare, in special. 4. Busuiocul Busuiocul contine antioxidanti si substante antiimbatranire. Originara din India, planta poate lupta impotriva radicalilor liberi cauzatori de cancer, chimicale care ataca si alte organe cum ar fi inima, ficatul sau creierul si care, de asemenea, pot dauna genelor si celulelor nervoase. 5. Spanacul Specialistii spun ca spanacul ca are o mare varietate de antioxidanti. Printre acestia, luteina si beta-carotenul pe care spanacul ii contine din plin. Totodata, planta abunda in Vitamina K, calciu, Vitamina A, C, folati, magneziu si fier. Spanacul este bogat in luteina, care previne degenerarea maculara, micsorand riscul de atacuri de cord. El ajuta si la o mai buna functionare a creierului micsorand riscul de boli de inima, accidente vasculare si dementa. Avand proprietati antiinflamatorii, spanacul este excelent pentru oase. 6. Fasolea Fasolea scade predispozitia catre cancer mamar si micsoreaza riscul de boli de inima, diabet de tip 2, hipertensiune si cancer de colon, coborand nivelul colesterolului, regland nivelul zaharului din sange si productia de insulina. Fasolea contine o cantitate mare de antioxidanti, care previn oxidarea celulelor. Pe langa fibra si proteine, fasolea contine si fier, dar si acid triptofan care ajuta la reglarea apetitului, previne insomniile si imbunatateste starea de spirit. 7. Marul Consumul de mere duce la scaderea valorii colesterolului si protejeaza aparatul digestiv, datorita continutului sau bogat in vitamina A care, activand secretia stratului protector al mucoaselor (mucusul intestinal), previne ulcerul si dezinfecteaza intestinul. Pectina, fibra din contiutul marului contribuie la reglarea tranzitului intestinal, la ameliorarea calitatii florei bacteriene, dar si a florei digestive. Marul poate absorbi deseurile si toxinele ca un burete. Din acest punct de vedere, marul ar putea preveni cancerul de colon. Cu un aport energetic in medie de pana la 54Kcal/100g si 85 % apa, marul este un fruct ce iti taie pofta de mancare, numai bun pentru o dieta. 8. Avocado Avocado este cunoscut pentru substantele sale nutritive, precum vitamina A, vitamina C, vitamina B6, vitamina E, vitamina K, acid folic, cupru, potasiu si magneziu. Fructul de avocado contine 4% din doza zilnica recomandata de vitamina E. Deoarece radicalii liberi sunt asociati cu procesul de imbatranire, vitamina E actioneaza ca un element nutritiv anti-imbatranire. De asemenea, mentine parul sanatos si pielea intr-o forma buna si, alaturi de vitamina K, mentine sanatatea celulelor rosii, scrie ehow.com . 9. Rosiile Rosiile aduc in alimentatia un important aport de vitamina A, vitamina C, calciu si potasiu. Cel mai important compus este, insa, licopenul, , un antioxidant foarte puternic care da culoarea rosie si care poate preveni aparitia ridurilor, ca semn la imbatranirii premature. Licopenul isi mareste cantitatea atunci cand le gatesti, cu alte cuvinte pasta de rosii si sosul au mai mult licopen decat rosiile proaspete. Licopenul ajuta la reducerea riscului de cancer, in special cancer de prostata si mai este asociat cu reducerea riscului de afectiuni cardiovasculare, diabet si osteoporoza.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

1 afinele 2 broccoli 3 strugurii 4 busuiocul 5 spanacul 6 fasolea
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1102 (s) | 35 queries | Mysql time :0.022816 (s)