News Flash:

8 greseli pe care le faci atunci cand prepari cafeaua

11 Aprilie 2018
342 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6578 RON (+0.0019)
USD: 3.9575 RON (+0.0058)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Daca nu poti trai fara cafea si vrei sa te bucuri de cele mai minunate arome in fiecare dimineata, este necesar sa stii care sunt cele mai comune greseli atunci cand prepari cafeaua si sa le eviti. 

Un consum moderat de cafea in fiecare zi ne da o stare mai buna si are efecte benefice asupra sanatatii noastre. De exemplu, daca bei o cafea cu 30 de minute inainte sa te apuci de sport, vei avea mai multa energie si te ajuta sa previi oboseala musculara.

Iata care sunt cele mai comune greseli atunci cand prepari cafeaua, pe care le-ai facut cel putin o data, conform Brightside.me.

Nu cumperi cafea de calitate

Daca vrei sa bei o cafea buna, trebuie sa stii ca pretul este direct proportional cu calitatea. Alege o cafea la pret moderat direct din magazinele specializate.

Nu acordati atentie sortimentelor de cafea

Exista doua tipuri principale de cafea: Arabica si Robusta. Arabica are un gust mai delicat, cu note fine de cacao si nuca, in timp ce Robusta are un gust mai amar si contine mai multa cofeina.

Cafeaua Arabica este de doua ori mai scumpa decat Robusta. Daca boabele sunt rotunde si mici, dar producatorul spune ca produsul este “100% Arabica” probabil incearca sa va pacaleasca.

Nu depozitezi cum trebuie cafeaua

Aerul, lumina si caldura sunt cei mai mari dusmani ai cafelei. Nu trebuie sa cumparati sau sa depozitati cafeaua in ambalaj din plastic sau in recipiente ruginite care ii vor da un gust metalic. Ambalajul trebuie sa fie etans. Daca pastrezi cafeaua la vedere, foloseste un recipient opac.

Nu respecti regula de 1: 10

1 g de cafea la 10 ml de apa este cantitatea ideala. Daca neglijezi aceasta regula si pui prea multa apa vei avea o bautura mediocra.

Nu folosesti cana potrivita

Pentru a te bucura de un gust bun, trebuie sa folosesti ceasca potrivita. Cea mai buna optiune este ceasca de 200 ml, cu laturi groase. Daca este alungita in interior, cu atat mai bine, va mentine bautura calda mai mult timp. Inainte de a turna cafeaua, incalziti cana.

Bei cafeaua veche

Din lipsa de timp, pui cafeaua in cana si o bei cand iti aduci aminte de ea? Cafeaua se bea proaspata, altfel isi pierde aroma si devine mult mai amara.

Adaugi prea multe ingrediente

Ingredientele vor da cu siguranta un gust mai aromat si nu reduc proprietatile antioxidante ale cafelei. Insa, daca iti place sa bei cafeaua cu lapte si zahar, nu exagera cu cantitatile.

Nu cureti aparatul de cafea suficient de des

Daca nu speli filtrul de cafea in mod regulat, cel putin o data pe luna, risti sa te imbolnavesti din cauza bacteriilor. In plus, acest lucru te ajuta la salvarea aromelor autentice de cafea.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Yve.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Lifestyle.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0762 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018295 (s)