Eveniment-Social

Intrebarea zilei

Publicat: 12 feb. 2002
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Intrebarea zilei
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:30808;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Intrebarea adresata iesenilor de catre reporterii cotidianului ZIUA de Iasi a fost: Ce parere aveti despre relatia Politie-Parchet?
1.Dionisie Vitcu,profesor universitar

Cred ca relatia aceasta nu este buna.Prea multe lucruri se intampla si unii le rezolva, altii,nu. Se da drumul la niste lucruri cu prea mare usurinta. E ceva in neregula. Ca sa existe o relatie buna intre aceste doua institutii, ar trebui sa se respecte legea in spiritul si litera ei. Tot felul de persoane influente viciaza aceasta relatie. Nu ar trebui sa se intample asa.

2.D. Zaidea, chimist
Bineinteles ca exista o relatie de serviciu intre cele doua institutii care ar trebui sa conlucreze.
Aceasta relatie functioneaza insa greu. Trebuie sa fie respectat statutul functionarului public si in cazul lor.

3. A.V., politist
Aceasta relatie este buna. Bineinteles ca exista loc de mai bine, ca peste tot, dar in general este o relatie buna. Nu am de comentat nimic negativ in legatura cu aceasta relatie.

4.Mihaela C. ,operator
Nu functioneaza prea grozav aceasta relatie. Disfunctionalitatile sunt si dintr-o parte si din cealalta.
Ar trebui sa existe niste reglementari juridice mai stricte decat cele deja existente.

5. Marcel Zancu, pictor
Exista o relatie, dar nu extraordinar de buna.Politia lucreaza cam degeaba deoarece urmaresc si aresteaza infractorii, iar cei din Procuratura nu-i sprijina.Exista si influente din afara. Cred ca ar trebui sa apara reglementari juridice mai concise in acest sens.

6.Elena M. ,casnica
Colaborarea intre cele doua institutii este, dupa parerea mea, insuficienta. Ar trebui sa existe o colaborare mai buna, dar nu suntem noi in masura sa facem ceva in acest sens.

7.J. M. ,instructor
Exista foarte multa perversitate in aceasta relatie. Politia ii aresteaza pe infractori, iar Parchetul le da drumul. Ar trebui mai intai sa fie starpita coruptia, apoi vorbim de o relatie normala Parchet-Politie.
I.D.,T.F.

Adauga un comentariu